Konijn met rode wijn en pruimen

/ 05.03.2019 / Hoda

Strooi dan 3 eetlepels bloem over de ganse pot werkt het gemakkelijkst met een zeef en schud daarna met de pot horizontaal van links naar rechts, zodanig dat de bloem rond de ingrediënten hangt. Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je:

Wat is een Kookschrift? Serveer het konijn met flink wat saus naast de pasta en garneer met fijngehakte peterselie. Proef en breng de saus verder op smaak met peper en zout, en eventueel azijn voor wat extra diepte te geven aan de saus. Vervang de pruimen door gebakken zilveruitjes, champignons en spekblokjes zie ook recept Bœuf Bourguignonne.

Maak een diepe insnijding in het midden van de billen en snijd de rest van het konijn in stukken. Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd minuten, Bereidingstijd 70 minuten, Frans.

Serveer het konijn met flink wat saus naast de pasta en garneer met fijngehakte peterselie. Zorg er ondertussen voor dat je tagliatelle gekookt is in gezouten water. Zet dan in de koelkast. This site uses Akismet to reduce spam. Snijd het dikke eekhoorntjesbrood en de champignons in 4! Mijn AH profiel Aanmelden Inloggen. Houd welke olie voor mayonaise dunne beukenzwammetjes in takt zoals ze zijn, konijn met rode wijn en pruimen, want ze worden in hun geheel op het eind van het recept bij het konijn gevoegd.

Ingrediënten 4 gelijke konijndelen, bv bouten, ca gr gr gewelde pruimen 1 el olijfolie 15 gr boter 15 gr bloem 2,5 dl rode wijn zie tip onder recept 2,5 dl tuinkruidenbouillon 1 teen knoflook, geperst 1 bouquet garni zout en peper 1 el vers gehakte peterselie VOOR DE MARINADE 0, dl rode wijn 1 bouquet garni 1 ui, grofgehakt 1 wortel, grofgehakt 6 geplette peperkorrels zwart 1 el olijfolie.
  • Bak nu de groenten van de marinade in de pan op een iets lager vuur.
  • Voeg de pruimen, tijm en laurier toe en blus met het bier, aanbaksel goed los roeren. Pel de sjalot, snij ze middendoor en snij de sjalot vervolgens in fijne snippers.

"Eet Beter, Niet Minder! – Zelfgemaakt, Niet Moeilijk!"

Het konijn tip 6 goed kruiden aan alle kanten met peper en zout. Uit de pan halen, de spekblokjes toevoegen en ze licht krokant bakken. Chaud Lapin Met Gestoofde Peertjes. Pan verder opvullen met bouillon tot het konijn net onder staat. Serveer het konijn met flink wat saus naast de pasta en garneer met fijngehakte peterselie. Bak nu de groenten van de marinade in de pan op een iets lager vuur. Doe alles in een kookpot en laat zachtjes sudderen tot een smeuïge compote.

Men kan ook gewoon 4 konijnenbouten nemen! Begin de tagliatelle te koken als het konijn bijna gaar is, zodat het konijn direct met de beetgare pasta kan geserveerd worden. Op een laag vuur of in de voorverwarmde oven op ca.

Verder worden ze ook opgelegd in eau de vie, armagnac of in rode wijn, konijn met rode wijn en pruimen. Verder een makkelijk en lekker stoofpotje, extra op smaak gebracht met bospaddestoelen. Strooi vlak voor opdienen de verse gehakte peterselie over het gerecht.

Tips voor wijnen bij ingrediënten en gerechten

Mijn AH profiel Aanmelden Inloggen. Drankadvies Een donker biertje of een lekkere Kriek kan altijd. Haal uit de pan. Het vet van de ham mag bij in de pot.

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept:. Makkelijk konijn met rode wijn recept zodat je eens een origineel en hl lekker konijn recept zal serveren dat je nog nooit ergens anders hebt gegeten, konijn met rode wijn en pruimen. Leg het konijn in een ondiepe pan of overschaal. Men kan de pruimen aanvullen met 1 el rozijnen of vervangen door gr rozijnen geweekt in lauw water.

Voeg nu de bloem toe en laat de bloem bruinen.

Konijn klaarmaken

De saus eventueel verder inkoken of binden met sausbinder: Konijn met wijn ingrediënten uw favoriete pasta of platte tagliatelle, olijfolie en gezouten kokend water zoals op de verpakking van de pasta vermeld een klont boter vers gemalen peper en zout 1 konijn gram paddestoelen gewone, beukenzwammetjes en porcini-eekhoorntjesbrood 4 sneden Ganda Ham 1 fles droge, rode wijn 2 eetlepels wildpasta bouillon en ml water want bouillon van wild past heel goed bij konijn en rode wijn 1 tot 2 blaadjes laurier enkele verse takjes tijm 4 teentjes knoflook, fijngesneden 3 eetlepels bloem een extra scheut olijfolie 4 eetlepels vers gehakte peterselieblaadjes Konijn klaarmaken Begin de tagliatelle te koken als het konijn bijna gaar is, zodat het konijn direct met de beetgare pasta kan geserveerd worden.

Zet een gewone braadpot geen Tefal bodem op het vuur. E-mailadres verplicht Adres wordt niet getoond. Het bier kan vervangen worden door een fles rode wijn.

Giet er een ganse fles droge, rode wijn over en vul aan met water totdat de stukken konijn en de champignons goed onder staan.

Bak tot ze zacht zijn. Je reageert onder je WordPress. Zet dan in de koelkast. Ze engel en bengel deventer namelijk goed tegen luie darmen, konijn met rode wijn en pruimen. Laat de pot opkoken en laat zachtjes sudderen totdat het konijnenvlees loskomt van de beenderen 90 tot minuten.

Op een laag vuur of in de voorverwarmde oven op ca. Alle favoriete AH recepten op Appie? Lekker met aardappelpuree met spruitjes of rode kool. Ze worden in allerlei gerechten verwerkt, in desserten … Maar je kunt ze ook zo eten bij het ontbijt of als tussendoortje, met 50 wandelingen en 4 korte tochten in de regio, en komen ze in het voorjaar bij jullie terug!

Primary Navigation

Verhit in de braadpan de olijfolie en boter. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Makkelijk konijn met rode wijn recept zodat je eens een origineel en hééééél lekker konijn recept zal serveren dat je nog nooit ergens anders hebt gegeten. Roer de marinade erdoor en voeg de 2,5dl rode wijn toe.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Gedroogde pruimen zijn erg vezelrijk, waardoor het dus niet onterecht is als men zegt dat gedroogde pruimen je darmtransit bevorderen.

Drankadvies Een donker biertje of een lekkere Kriek kan altijd.

Andere: